Súlyosabb büntetést kapott a devecseri romákat dobáló támadó

Jogerősen 1 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélték K. Tamást, amelyet 3 évre felfüggesztettek. A Veszprémi Törvényszék egyetértett az első fokú bírósággal abban, hogy a vádlott közösség tagja elleni erőszakot követett el, amikor 2012 http://www.achaten-suisse.com/ nyarán a felhergelt társaival együtt "csapaterőben" masírozva, majd a romákat szidalmazva a portáikat megtámadta és megdobálta. A másodfokú törvényszék ezzel együtt súlyosította a minősítést, és a csoportos elkövetést is bizonyítottnak találta. Ezért emelte meg a büntetést 10 hónapról 15-re.

K. Tamás volt az egyetlen, aki a vádlottak padjára került, noha sok tucat megvadult elkövető látszik a cigányellenes attakról készített felvételeken. A rendezvényt a Jobbik szervezte, és akkoriban K. Tamás is e pártnak volt a tagja.

A devecseri masírozás bírósági utóélete még nem ért ma véget. Két roma sértett, a Helsinki Bizottság ügyfelei azért fordultak a strasbourgi bírósághoz, mert a rendőrség nem védte meg a devecseri cigány közösséget, és ebben a magyar bíróságok nem találtak kivetnivalót. 

Az esetről bővebben itt olvashatnak: http://helsinkifigyelo.blog.hu/2015/09/23/devecseri_attak_strasbourg_szo...

Kép: 24.hu