Rabbi megtámadása - Árkád

Összefoglaló

Egy ismeretlen feketeruhás személy megtámadta a Pészach ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében. A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján a Tett és Védelem Alapítvány jogsegélyszolgálatának közreműködésével feljelentést tettek a rendőrségen.

1. Alapadatok
Időpont: 
2018-04-05
Helyszín: 
Árkád üzletház, Budapest
Rövid leírás: 

Egy ismeretlen személy megtámadta a Pészach ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében. A támadó minden előjel nélkül megütötte a rabbit, a fejéről leverte a kipát, majd sebtében próbált távozni az üzletből.  A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján feljelentést tettek a rendőrségen.

Információ forrása: 
média
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
zsidó férfi
Védett csoport: 
zsidó
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
egy férfi
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Bírósági szak
Minősítés: nyomozati szak: 
közösség tagja elleni erőszak
Minősítés: vádirat: 
közösség tagja elleni erőszak
Eljárás leírása: 

 A rendőrség gyors nyomozásának köszönhetően másnapra elfogták az elkövetőt és közösség tagja elleni erőszak vádjával gyorsított eljárás keretében továbbították az ügyet a Bíróságra. 2019 januárjában vádat emeltek a férfi ellen közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt.

6. Értékelés