transzneműek

UNI-FORM

2017. szeptember 28-án, az Európai Parlamentben tartott konferencián indította el a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésére szolgáló és információkat tartalmazó új telefonos alkalmazását és webes felületét az európai leszbikus, meleg, biszexuális transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.

HateNoMore

Kétnapos képzéseket tartott a Baranya, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon a GYEM tagszervezete, a Háttér Társaság. A képzés fókuszában a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei álltak.

Képkocka a videóból

A Háttér Társaság hatrészes jogtudatosság-növelő videósorozatának legújabb epizódja a gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozik: mit kell egy homofób vagy transzfób támadás áldozatának tudnia az eljárásról?

Sajtóközleményben állt ki munkacsoportunk tagja, az Amnesty International Magyarország és a Transvanilla Transznemű Egyesület a transzfób támadások ellen november 20-án, a Transznemű Emlékezés Napján.

Feliratkozás RSS - transzneműek csatornájára