képzés

ODIHR

Gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak segítésével, a tiszteletteljes bánásmóddal, az áldozatok egyéni értékelésével és a civil szervezetek és állami szervek közötti együttműködéssel foglalkozó útmutatók, képzési anyagok és jó gyakorlatokat elemző kiadványok készültek az EBESZ egy projektjében. Az anyagok véleményezésében a GYEM is részt vett. 

2022. január 20-án tartotta második találkozóját az EU rasszizmussal, idegengyűlölettel és az intolerancia más formáival foglalkozó magas szintű munkacsoportjának keretében létrejött Bűnüldöző szervek gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos képzéseivel foglalkozó munkacsoport. A résztvevők az információcserén túl megismerkedhettek a bűnüldöző szervek képzése terén bevált jó gyakorlatokkal is.

A Józsefvárosi Önkormányzat kezdeményezésére VIII. kerületi rendőrök és LMBTQI civilszervezetek számára tartottunk workshopot.

Kép a képzésről

A joggyakorlatra összpontosító, interaktív, szakmai továbbképzést szervezett a GYEM tagszervezete bírák számára a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépésről. A képzés a Magyar Igazságügyi Akadémia közreműködésével jött létre.

Nemzetközi Rendészeti Akadémia

Rendszeres meghívott előadóként vesz részt a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport két szakértője, Dombos Tamás és Pap András László a Nemzetközi Rendészeti Akadémián (ILEA) vezetőképzési programjában.

HateNoMore

Kétnapos képzéseket tartott a Baranya, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon a GYEM tagszervezete, a Háttér Társaság. A képzés fókuszában a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei álltak.

Meghívást kaptunk a rendőrség gyűlölet-bűncselekményekért felelős szakvonaltartóinak országos koordinátorától, Nagygyőr Csilla rendőr alezredestől, hogy előadást tartsunk az áldozatokkal való hatékony rendőrségi kommunikációról az ORFK által a csopaki képzőközpontjukban szervezett továbbképzésen. A kétnapos képzés első napján, 2016. június 14-én tartottuk meg a délutáni előadásokat a hallgatóságot képező közel 30 szakvonaltartó előtt, akik értékes észrevételeikkel gazdagították az előadásokat. 

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács HELP Programjának megbízásából az európai tagállamokban bírák és ügyészek számára alkalmazható elektronikus tananyagot dolgoztak ki a gyűlölet-bűncselekmények elleni hatékony fellépésre. A tananyagot Magyarországon a Legfőbb Ügyészség és a Magyar Igazságügyi Akadémia által szervezett képzésen használják először, amelyen 31 ügyész és bíró vesz részt.

Kétnapos képzéseket tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a GYEM tagszervezete, a Magyar Helsinki Bizottság és a Háttér Társaság ügyvivője, Dombos Tamás.

Ügyvédeknek tartott képzést a gyűlölet-bűncselekmények büntetőjogi üldözésével kapcsolatos jogszabályi környezetről és joggyakorlatról a GYEM tagszervezete, a Magyar Helsinki Bizottság. A képzés a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony fellépéssel kapcsolatos döntéseire fókuszált.

Pages

Subscribe to RSS - képzés