Kétfarkú Kutyapárt aktivistája

Összefoglaló

A Kétfarkú Kutyapárt plakátjait tépkedő fuvarozó magyarázkodás helyett leütötte a tinédzser srácot, aki videózta a férfit. A megvert aktivista beszámolója szerint a taxis előtte zsidózta és káromkodva gyalázta őket, amiért hirdetéseket ragasztottak ki.

1. Alapadatok
Időpont: 
2016-09-23
Helyszín: 
Szentendre
Rövid leírás: 

"Egy, a Facebookon megosztott videó szerint egy taxis, aki épp nagyban tépkedte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjait Szentendrén, mikor kérdőre vonták, magyarázkodás helyett behúzott a párt egyébként 18 év alatti aktivistájának.

Az Indexnek az aktivista azt mondta, hogy az eset Szentendrén történt, a HÉV végállomásánál csütörtök délután. Először a taxis vonta kérdőre őket, hogy mit csinálnak. Mondták, plakátot ragasztanak. Mire a fuvaros: "a zsidó kurva anyátokat!".

Amikor később visszafelé sétáltak, látták, hogy a taxis tépkedi a plakátokat, így videózni kezdtek. Ahogy ezt a választási bizottság több ízben megállapította, a népszavazási plakátok tépkedése, átragasztása jogszabálysértő, így felhívták a piros pólós úr figyelmét, hogy amit csinál, törvénytelen. A taxis mondta, hogy ezt ő tudja, majd közelebb lépett, és leütötte a tizenéves srácot, ahogy a videón látható."

Információ forrása: 
média
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
18 év alatti aktivista
Védett csoport: 
zsidó
egyéb
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
63 éves taxis
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Nyomozati szak
Eljárás leírása: 

A rendőrség garázdasággal gyanúsítja a férfit.

6. Értékelés