Andrássy út leszbikus bántalmazás

Összefoglaló

Egy férfi hangosan kiabált egy egymást átkarolva sétáló leszbikus párral a budapesti Andrássy úton, egyikőjüket meglökte.

1. Alapadatok
Időpont: 
2021-07-27
Helyszín: 
Budapest, Andrássy út
Rövid leírás: 

Egy leszbikus pár egymást átkarolva sétált a budapesti Andrássy úton. Egy férfi már az Izabella utcán haladva az utca másik oldaláról, hátulról kiabált nekik, de nem értették, hogy mit mondott. Az Andrássy útra érve szembe kerültek egymással, ekkor a férfi velük szembe állt és újra kiabálni kezdett, hogy két gyereke van, nem akarja, hogy ezt lássák, továbbá hogy "takarodjatok az út másik oldalára, mocskos buzik". Mikor a pár elhaladt a férfi mellett, az egyikőjüket hátulról meglökte a bal vállánál, amitől a pár mindkét tagja a parkoló autók közé sodródott. A sértettek ekkor lefotózták az elkövetőt, aki tovább kiabált, a sértettek megkérdezték a nevét, amit a kérdésre közölt velük, majd bement az Andrássy út egyik épületébe. A sértettek a helyszínen maradtak és értesítették a rendőrséget.

Információ forrása: 
Jogi képviselet (Háttér Társaság)
Szervezet: 
Háttér
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
Két nő, leszbikus pár, 30 év körüliek
Védett csoport: 
LMBT
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
Egy fő férfi, 170 cm magas, 50 év körüli
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Jogerős bírósági döntéssel lezárva
Minősítés: nyomozati szak: 
közösség tagja elleni erőszak bűntette
Minősítés: vádirat: 
bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette
Minősítés: elsőfokú ítélet: 
közösség tagja elleni erőszak bűntette
Eljárás leírása: 

A rendőrség a nyomozás során azonosította az elkövetőt, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. A bíróság tárgyalás tartásának mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzést.

6. Értékelés
Értékelés: 
Helyes hatósági eljárás
Utolsó minősítés: 
helyes