Pécsi orvosok megtámadása

Összefoglaló

Közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik 2021 nyarán megvertek két meleg orvost Pécs belvárosában.

1. Alapadatok
Időpont: 
2021-06-27
Helyszín: 
Pécs
Rövid leírás: 

" A két orvos a hajnali órákban gyalog indult haza a szórakozóhelyről, majd az utca elején, megálltak a sarkon beszélgetni és csókolózni. Ezt követően vette észre őket a két ittas vádlott, akik szintén gyalog indultak el a szórakozóhelyről. A két férfi az orvosokhoz lépett, egyikük megrúgta mindkettejük lábát, amitől egyikük elveszítette az egyensúlyát. A két megtámadott férfi ezt követően megpróbált elmenekülni, azonban a támadóik utánuk mentek, s az egyik belvárosi üzletház bejáratánál utol is érték őket. Itt az egyik vádlott olyan erővel ütötte meg az egyik férfit, hogy az az ütéstől arccal a földre esett és az eszméletét is elveszítette. Ezt követően a másik orvost is bántalmazta, ebbe bekapcsolódott társa is, aki mellkason rúgta a sértettet."

Információ forrása: 
média
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
két férfi, meleg pár
Védett csoport: 
LMBT
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
két, 20-as éveiben járó férfi
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Vádemelési szak
Minősítés: nyomozati szak: 
közösség tagja elleni erőszak, illetve az egyik gyanúsított esetében még súlyos testi sértés
Minősítés: vádirat: 
közösség tagja elleni erőszak
Eljárás leírása: 

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd elfogásukat követően előállították őket a Pécsi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás. A nyomozás során beszerzett információk alapján a bűncselekmény minősítése módosult, majd a nyomozást átvették a megyei rendőrök. Ismét kihallgatták a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a sértetteket azok szexuális beállítottsága miatt bántalmazták. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a két férfi ellen közösség tagja elleni erőszak, a 21 éves férfi ellen pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt is nyomozott.

Közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, a támadók a szexuális irányultságuk miatt bántalmazták a két orvost, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk pedig alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

7. További információk