Kaposvár környéki verekedés

Összefoglaló

A vádlott 2021 szeptemberében egy nyárbúcsúztató rendezvényen vett részt egy Kaposvár környéki faluban, ahol ittas állapotban, a roma származásukra tett megjegyzésekkel provokált két férfit és a velük lévő kiskorút.

1. Alapadatok
Időpont: 
2021-09-01
Helyszín: 
Kaposvár környéke
Rövid leírás: 

"A férfi 2021 szeptemberében egy nyárbúcsúztató rendezvényen vett részt egy Kaposvár környéki faluban, ahol ittas állapotban, a származásukra tett megjegyzésekkel provokált két férfit és a velük lévő kiskorút, akik a vádlott elől kitérve inkább kimentek az étterem teraszára. Az eset miatt azonban az étterem tulajdonosa a vádlottat kiküldte rendezvényről, aki egy másik közeli szórakozóhelyen folytatta az italozást.

Később azonban a vádlott visszament az étterem teraszára, ahol ismételten összetalálkozott a korábban inzultált fiatalokkal, akiket – ismételten a származásuk miatt - ekkor már megveréssel és megöléssel fenyegetett meg, majd a kialakult szóváltás során feléjük ütött, illetőleg a kiskorút az egyik ökölcsapás el is találta.

A jogos védelmi helyzetben lévő három férfi ezt nem hagyták annyiban, és közös erővel legyűrték az ittas vádlottat, aki a földre esett. Azért, hogy a földre került, vérző sérülést szerző vádlottnak ne legyen komolyabb baja, két étteremben tartózkodó férfi a védelmére kelt, azonban az ekkora már felindult állapotban lévő fiatalok őket sem kímélték. Egyiküket megdobták egy sörösüveggel, míg a másikat arcon ütötték."

Információ forrása: 
média
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
2 férfi és egy kiskorú
Védett csoport: 
roma
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
egy férfi
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Vádemelési szak
Minősítés: nyomozati szak: 
bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntett
Minősítés: vádirat: 
bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntett
Eljárás leírása: 

A Kaposvári Járási Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a másik két büntetlen előéletű elkövetővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

7. További információk