Ercsi vasútállomás

Összefoglaló

Egy transznemű férfi tévedésből rossz vonatra szállt, ezért a következő lehetőségnél leszállt a vonatról. A vasútállomáson tartózkodó személyek zaklatni kezdték amíg a következő vonatra várakozott.

1. Alapadatok
Időpont: 
2023-08-14
Helyszín: 
Ercsi vasútállomás
Rövid leírás: 

Egy transznemű férfi tévedésből nem az úticéljának megfelelő vonatra szállt fel. Mikor ezt észlelte, a következő megállónál leszállt a vonatról. A tévedés miatt zaklatott állapotba került, és ezt látva a helyszínen tartózkodó személyek odaléptek hozzá, kéretlen kérdéseket intéztek hozzá a nemi identitásával kapcsolatban, egyikőjük egy alkalommal megmutatta a nemiszervét is. kavicsot dobtak felé. Az áldozat kihívta a rendőrséget, akik egy alkalommal megállás nélkül elhaladtak a vasútállomás épülete előtt, majd az újabb hívást követően visszamentek a helyszínre, ekkor az elkövetők már távoztak. 

Információ forrása: 
Sértett
Szervezet: 
Háttér
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
Egy fő transznemű férfi, 33 éves
Védett csoport: 
LMBT
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
Húszas éveiben járó fiatalok csoportja
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Nyomozati szak
Minősítés: nyomozati szak: 
Közösség tagja elleni erőszak bűntette
Eljárás leírása: 

A helyszínre érkező járőrök úgy tájékoztatták a sértettet, hogy felvételt kellett volna készíteni a történésekről, és hogy bármelyik rendőrségen feljelentést tehet. A sértett ezért a Háttér Társaság képviselete mellet feljelentést tett a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságon közösség tagja elleni erőszak garázda és kényszerítéses alakzata miatt. A feljelentés először illetékesség hiányára hivatkozva áttételre került a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol szeméremsértés miatt indult nyomozás. A sértetti képviselő közreműködésének következményeként a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság hatáskörbe vonta a nyomozást és csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt folytatja a nyomozást.

6. Értékelés
Értékelés: 
Eljárás hivatalból megindításának elmulasztása
Alulminősítés: motiváció figyelmen kívül hagyása
Nem megfelelő nyomozóhatóság
Utolsó minősítés: 
helyes