Pride szervezők a Balatonon

Összefoglaló

A Budapest Pride két szervezője egy balatoni strandon tartózkodott, amikor megjelent a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom gyerektábora néhány felnőtt kísérővel. A felek szóváltásba keveredtek, a csoport a indulókat énekelt, egy tanú szerint szexuális irányultság miatti sértő kijelentéseket is skandáltak, azonban ezt a büntetőeljárás során nem sikerült bizonyítani.

1. Alapadatok
Időpont: 
2023-07-28
Helyszín: 
Badacsonytördemic
Rövid leírás: 

A Budapest Pride két szervezője egy balatoni strandon pihent, ahol megjelent a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) gyerektábora is, több felnőtt kísérővel. Tekintettel arra, hogy a HVIM gyakran zavarta meg a Budapest Pride eseményeit, a felek felismerték egymást, kialakult egy szóváltás is. A történtek után az áldozatok nyilvánosan tanúkat kerestek, a felhívásra többen is jelentkeztek. Az egyik tanú szerint a tábor résztvevői sértő, szexuális irányultság miatti emberölésre buzdító kijelentéseket is skandáltak, ezért az érintettek a Háttér Társaság képviselete mellett feljelentést tettek közösség tagja elleni erőszak garázda alakzata miatt. Az eljárás során gyűjtött bizonyítékok alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, így az eljárást megszüntették.

Információ forrása: 
Sértettek
Szervezet: 
Háttér
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
Két nő, harminc év körüliek
Védett csoport: 
LMBT
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
Gyerekcsoport és néhány felnőtt kísérő
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Nyomozás megszüntetve: nem bűncselekmény
Eljárás leírása: 

A feljelentés alapján indult eljárásban az előzetes információk ellenére a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt állapítható meg bűncselekmény elkövetése, ezért a hatóság az eljárást megszüntette.

6. Értékelés
Értékelés: 
Helyes hatósági eljárás
Utolsó minősítés: 
helyes