Kitörés napi szélsőjobboldali támadás

Összefoglaló

"Két, vélhetően a szélsőséges nézeteiről ismert Betyársereghez tartozó férfit gyanúsítanak azzal, hogy ok nélkül megvertek 2023 februárban egy csapat fiatalt."

1. Alapadatok
Időpont: 
2023-02-11
Helyszín: 
Budapest
Rövid leírás: 

Egy gyűlésre tartott Budapesten három 17-18 éves fiatal 2023. február 11-én 13 óra körül, amikor az I. kerületben, a Várfok utca és az Ostrom utca sarkán egy nagyobb csoportból kirohant két férfi, és rájuk támadt. Az egyik fiút és a lányt ököllel arcon ütötték, a lány el is esett, a szemüvege lerepült. A rendőrség befejezte a nyomozást a Budapesten, a Vár területén februárban elkövetett bántalmazás ügyében, és úgy ítélte meg, hogy közösségi tagja elleni erőszak történt, amikor szélsőségesek ok nélkül rátámadtak három fiatalra, akiket antifasiszta tüntetőknek néztek. 

Információ forrása: 
média
2. Áldozat(ok)
Alapadatok: 
fiatalok csoportja, akit antifának véltek
Védett csoport: 
egyéb
3. Elkövető(k)
Alapadatok: 
2 férfi
További jellemzők: 
vélhetően a Betyársereghez kapcsolódnak
4. Hatósági eljárás
Eljárási szakasz: 
Vádemelési szak
Eljárás leírása: 

Mivel a beszerzett adatok alapján az elkövetők a sértetteket vélt politikai nézeteik miatt bántalmazták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályán az 53 éves Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei és a 30 éves Fejér vármegyei férfit közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak megtagadták a vallomást. A nyomozók szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat az ügyészségre küldték meg.

 

7. További információk